Sport

Dibusz bravúros védései győzelmet értek Belfastban

Kellemes meglepetésre a magyar labdarúgó-válogatott Sallai Roland szemfüles góljával 1–0-ra győzött felkészülési mérkőzésen Észak-Írország vendégeként Belfastban.

Dibusz bravúros védései győzelmet értek Belfastban
Négy veszélyes lövést hárított az FTC kapusa
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ebben döntő szerepe volt a sérült Gulácsi Pétert remekül helyettesítő Dibusz Dénesnek, aki többször is bravúrosan védett. „Hetven percig nem találták a rést a védekezésünkön. Utána több védéssel járultam hozzá a sikerhez. Sok pontatlanság és technikai hiba volt a meccsen, ez a pálya számlájára is írható. A legfontosabb, hogy végig egységesek voltunk,
és egy védekezési hibát kihasználva nyertünk” – nyilatkozta a kapus.

Az északír szövetségi kapitány, Ian Baraclough szerint a magyarok a kapusuknak köszönhették a győzelmet, mert csapatának óriási lehetőségei voltak a hajrában, amely így meg is érdemelte volna az egyenlítést. „Két külön meccset láttunk. Az első 80 percig tartott, amikor kontrolláltuk a találkozót, majd jött az utolsó tíz perc, amikor beszorultunk, de az előbbi miatt megérdemelten nyertünk” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány, aki úgy vélte, a Nemzetek Ligájában, ahol Olaszország, Anglia és Németország lesz az ellenfél, sokkal jobban kell majd koncentrálni.

A magyar válogatott legközelebb júniusban lép pályára, amikor négy mérkőzést játszik a Nemzetek Ligája élvonalát jelentő A divízióban. Elsőként június 4-én az Eb-ezüstérmes angolokat fogadja a Puskás Arénában, zárt kapuk mögött.

Kapcsolódó írásaink