Sport

Bronzért birkózhat az újonc

Jól szerepeltek a honosított szabadfogású birkózóink a budapesti Európa-bajnokságon, az orosz származású, aranyérmet nyerő Muszukajev Iszmail (65 kg) után Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) ezüstérmes lett.

A harmadik napon a nők is elkezdték küzdelmüket, a magyar indulók közül Nagy Bernadett (76 kg) szerepelt a legjobban. Az Újpest U23-as Európa-bajnoka az osztrák Martina Künzöt verte, majd a német Francy Rädelt ellen tussal nyert.

Az újonc Nagy az elődöntőben kikapott a világbajnok török Yasemin Adartól, így ma este a bolgár Marija Orjaskovával mérkőzhet a bronzéremért. A Szabados Noémi (68 kg) a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a francia Pauline Denise Lecarpentier-től, de ma a vigaszágon folytathatja.

Az esti helyosztókon az orosz származású Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) combsérülés miatt nem tudott szőnyegre lépni, így az ötödik helyen végzett.  Ligeti Dániel (125 kg) bronzmérkőzése lapzártánk után fejeződött be.

Kapcsolódó írásaink

Bizonyíthatnak a fiatalok a budapesti Eb-n

ĀAz új olimpiász első rangos nemzetközi birkózóviadalán, a március 26-án kezdő budapesti Európa-bajnokságon zömében fiatalokból álló magyar válogatott szerepel majd a BOK Csarnokban