Sport

Kár, hogy Ana Gros nem maradt Moszkvában

Kézilabda Bajnokok Ligája

Távol került a Ferencváros női csapata a női kézilabda Bajnok Ligája negyeddöntőjétől, mert a párharc első mérkőzésén 33–26-ra kikapott a szlovén Krim Ljubljana vendégeként.

Minden vereség fájó, de szlovéniai azért is, mert a Fradi játékosai – tisztelet a néhány kivételnek – minden megtettek azért, hogy a mérkőzés végén a vendéglátók ünnepeljenek. Csapatunkból csak Angela Malestein, Emily Bölk és Márton Gréta nyújtott nemzetközi szintű teljesítményt, kulcsjátékosain közül Zácsik Szandra hét lövésből egy gólt dobott, Klujber Katrin négyből egyet sem. S míg a szlovén kapus, Jovana Risovic 42 százalékos hatékonysággal védett, Janurik Kinga 26 százalékossal.

Persze ebben közrejátszott, hogy a márciusban a CSZKA Moszkvától – az orosz csapatot az ukrán háború miatt kizárták – érkező Ana Gros a gyenge védekezés miatt majdnem akkor dobott gólt, amikor akart, így feleannyiszor volt eredményes (13-szor), mint a Fradi összes játékosa együttvéve.

„Nagyon csalódott vagyok, és sajnálom a szurko­lóinkat, akik eljöttek Ljubljanába – nyilatkozta a mérkőzés után Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. – Az első félidő még megfelelő volt, a másodikban viszont több játékosunk is rossz teljesítményt nyújtott. Készülünk a szombati visszavágóra, amely ilyen hátrány után nagyon nehéz lesz.”

A visszavágó szombaton Érden lesz, a párharc győztese a negyeddöntőbe jut, ahol a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal találkozik. Az FTC legutóbb a 2002-es elődöntőben tudott párharcot nyerni a BL egyenes kieséses szakaszában. Az ötszörös BL-győztes Győri ETO csoportgyőztesként a negyeddöntőbe került, ahol az Odense HB vagy a Brest Bretagne lesz az ellenfele.

Kapcsolódó írásaink

Távozott Bartha Csaba

ĀVáratlan fordulat történt a Győri ETO-nál: közös megegyezéssel Bartha Csaba azonnali hatállyal távozott az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdaklub elnöki tisztségéből