Sport

Eladta a stadion nevét a Barcelona

Névszponzori szerződést kötött az FC Barcelona, 2022 nyarától a hajdanán Kubala László népszerűsége miatt felépített Camp Nou, történetében először a klub szponzorának nevét viseli majd

Az új Barca-stadion neve Spotify Camp Nou lesz. A szerződés értelmében a svájci cég négy évre 280 millió eurót fizet majd, legalábbis a spanyol sajtóhírek szerint, mert a felek az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra. A négyéves kontraktus időtartama alatt sor kerül a Camp Nou átépítésére, a munkálatok várható befejezése 2025 lesz.

Mindez ellenben azzal jár majd, hogy a Barcának a közeli Montjuic stadionban kell meccseket játszania a 2023–2024-es szezonban. A Barcelona korábban elzárkózott a mezszponzori szerződések megkötésétől is, aztán előbb jótékonysági hátterű szerződést között az Uniceffel, majd 2010-től a Qatar Alapítvány volt a mezszponzor, 150 millió eurós szerződéssel.

(A mezekre a Qatar Airways név került fel.) Ezt követte 2016-ban a japán Rakutennel kötött megállapodás, valamint az edzőmezekre kötött szerződés a török Beko céggel. A következő idénytől a Sportify neve szerepel majd a férfi és a női csapat meccsszerelésén és az edzőmezeken is.

Kapcsolódó írásaink

Szegény gazdagok

ĀRepülőre nem telik a Kékeknek, de amíg van egy garnitúra mezük, játszanak