Sport

Nyolc között az Atlético és a Benfica

Az Atletico Madrid és a Benfica harcolta ki a nyolc közé jutást a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, előbbi a Manchester United otthonában, utóbbi az Ajax vendégeként győzött.

Nyolc között az Atlético és a Benfica
Az Atletico Madrid brazil védője, Renan Lodi az UEFA Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében
Fotó: PAUL ELLIS / AFP

Mindkét párharc döntetlenről indult, február 23-án Madridban 1-1, Lisszabonban pedig 2-2 lett a végeredmény.    

Manchesterben jó első félidőt láthatott a közönség, de hiába volt szinte minden statisztikai mutatóban jobb a hazai csapat, Renan Lodi a szünet előtt a vendégeket juttatta előnyhöz. A fordulást követően gyakorlatilag megfojtotta az MU támadójátékát az Atleti, az első hazai helyzetre egészen a 77. percig kellett várni, ekkor Varane fejesét Oblak bravúrral hárította. A hajrában tördelték a játékot a vendégek, a manchesteriek pedig egyre feszületebbé váltak, s végül nem sikerült egyenlíteniük.

Amszterdamban a kezdő sípszótól kezdve az Ajax irányított, a Benfica gyakorlatilag csak a védekezésre összpontosított, támadásépítésre nem futotta az erejéből. Fölénye ellenére a házigazdának nem sikerült betalálnia az első 45 percben, így a továbbjutás kérdése nyílt maradt. A második félidő is hazai fölénnyel telt, a továbbjutást érő győztes találatot mégis a Benfica érte el az uruguayi Darwin Nunez révén, a 77. percben, egy szabadrúgás után. A lisszaboniaknak ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövése a találkozón.

A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban. Eddig a Bayern München, a Liverpool, a Real Madrid és a Manchester City jutott a nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:


Manchester United (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 0-1 (0-1)
gólszerző: Lodi (41.)

    Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2-1-es összesítéssel.

AFC Ajax (holland)-Benfica (portugál) 0-1 (0-0)
gólszerző: Nunez (77.)
    Továbbjutott: a Benfica, 3-2-es összesítéssel.

Kapcsolódó írásaink