Sport

Egy trágár bekiabálás miatt könnyekre fakadt Oszaka

A kaliforniai Indian Wells városka a maga ötezer lakosával aligha lenne ismert a világon, ha nem itt rendeznék a világ egyik legrangosabb tenisz masters tornáját, hatalmas közönség előtt.

A centerpálya 16 ezres lelátóján mindig akad egy-két türelmetlen néző. Mint most is. S az illető nem átallott bekiabálni az első szettben adogatásait vesztő japán teniszezőnőnek, Oszaka Naominak, aki a durva beszólástól végképp szétesett és az orosz Veronika Kugyermetova elleni második fordulós mérkőzésén 6:0, 6:4-re kikapott – és kiesett.

A torna négyszeres bajnoka a trágárság után azonnal leállt, és kérte a székbírót, derítsék ki, ki a lelátói női hang tulajdonosa, később a bírónő mikrofonját akarta használni, hogy beszélhessen a közönséggel, de erre nem kapott engedélyt. A játék leállt egy időre, Oszaka sírt egy sort, bejött egy játékellenőr, hogy megnyugtassa, ha még egyszer beszólna valaki, megtalálnák… Ennyi a történet. Oszaka gyengén kezdett, és az eset után gyengén is fejezte be a mérkőzést.

A korai kiesők sorsára jutott még a top tíz közt kiemelt tunéziai Onsz Dzsabúr (9.) és a lett Jelena Ostapenko (10.). A férfiaknál a favorit spanyol Rafael Nadal megszenvedett az amerikai Sebastian Korda ellen, de 6:2, 1:6, 7:6 (7–3)-as eredménnyel tovább jutott a 32 közé. Nadal idén veretlen, tizenhat mérkőzést nyert már.

Kapcsolódó írásaink

Az oroszok csak nézők lehetnek

ĀHarminchét ország kormánya – köztük a magyar is – támogatja az Oroszország és Fehéroroszország elleni sportszankciókat

Gálfi főtáblás, Djokovics várakozik

ĀA világranglistán 105. Gálfi Dalma az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna selejtezőben két játszmában búcsúztatta az olasz Lucia Bronzettit (101.)