Sport

Pat Cortina visszatért

Régi-új szövetségi kapitányt kapott a magyar női jégkorong-válogatott, a cél az augusztusi A csoportos dániai világbajnokságon bent maradni a topcsoportban.

A magyar szövetség kiválasztottja az a kanadai–olasz Pat Cortina lett, akinek 2019-ben a feljutást köszönhette női csapatunk, és aki ezer szállal kötődik Magyarországhoz, a magyar jégkoronghoz és a csapathoz, szurkolókhoz. Ideje volt megtalálni a főnököt erre a posztra, hiszen az előző kapitány, a kanadai Lisa Haley szerződése novemberben lejárt. A szövetség ugyanakkor őt is számításba vette a feladatra, de végül Pat Cortina lett a befutó.

„A hatalmas tapasztalata, képzettsége, jó motivációs készsége, a játékosokkal való kiváló kommunikációja, a csapat és a stáb összefogása, irányítása, valamint jó meccsei miatt esett Pat Cortinára a választás” – szól a szövetség közleménye. A szakembert a világbajnokság befejezéséig szerződtették, de további hosszabbítás elképzelhető.

Cortina az első edző a honi hokitörténelemben, aki a férfi és a női csapatot is az elitbe vezette, a hölgyek sikere előtt 11 évvel a magyar férfi együttes is vele harcolta ki a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n az elitbe kerülést.

Kapcsolódó írásaink

Hidegháború a jégkorongligában

ĀAz amerikai Associated Press után mások is átvették, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) felfüggesztette valamennyi üzleti tevékenységét az orosz ligával, a KHL-lel Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt.

Nem játszhatnak a sztárok Pekingben

ĀA koronavírus-járvány újabb hulláma miatt mégsem engedi el játékosait a pekingi téli olimpiára az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL)