Sport

Hisztéria

Nagy bűnt követett el az orosz szertornász a hétvégén Dohában. A húszéves szmolenszki Ivan Kuljak olyan mezben lépett a dobogóra, amely háborús támogatásként is értelmezhető volt.

Nemcsak hogy nyomokban fellelhetők voltak benne az orosz nemzeti színek, de a mintázata a mellkasán egy V-betűt formázott – sajnos most éppen nem lehet megnézni, mert már megint blokkolják a Russia Times oldalait –, mondjuk, cakkosat, de erősen vizsgálva akár V betűnek is lehetett nézni, ami tudvalevőleg a győzelem egyezményes nemzetközi jele. (Értik? Tehát Oroszország győzni fog.)

Kár, hogy a világkupán végig hagyták tornászni a fiatalembert ebben a szerelésben, és egyáltalán senkinek nem esett le a tantusz, csak utólag, amikor a korlát eredményhirdetésekor a dobogón odaállt a győztes ukrán Illia Kovtun mellé. Akkor már mindenki látta a rejtett üzenetet. Sőt, a plusz Z betűt is. A Nemzetközi Tornaszövetség pedig kissé későn, másnap hozta a kötelezőt: március 7-től határozatlan ideig eltiltotta a fehérorosz és az orosz tornászokat a versenyzéstől.

Kapcsolódó írásaink

Bírálja Kaszparov a Putyint segítő sportvezetőket

ĀA volt sakkvilágbajnok, Garri Kaszparov élesen bírálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), annak vezetőjét, Thomas Bachot, valamint a nemzetközi sportági szövetségeket, mert szerinte eszközök az olyan diktátorok kezében, mint Vlagyimir Putyin