Sport

Hidegháború a jégkorongligában

Az amerikai Associated Press után mások is átvették, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) felfüggesztette valamennyi üzleti tevékenységét az orosz ligával, a KHL-lel Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt.

Hidegháború a jégkorongligában
Alekszandr Ovecskinnek
Fotó: AFP/Rob Carr

Az NHL felszólította a bajnokságban szereplő klubokat, hogy szakítsák meg kapcsolataikat az orosz sorozatban érdekelt együttesekkel, illetve az orosz székhelyű játékosügynökökkel, ügynökségekkel. Ez a lépés egyúttal azt is jelenti, hogy szinte ellehetetlenül a játékosok mozgása a két bajnokság között.

Az észak-amerikai ligának nem ez az első lépése a háború kitörése óta, a múlt héten már felfüggesztette orosz nyelvű közösségi és digitálismédia-oldalainak működését, valamint megszüntette az oroszországi televíziós közvetítéseit. Az NHL-ben a Quanthockey.com szerint 55 orosz játszik, és felmerült, hogy Alekszandr Ovecskinnek (képünkön) és társainak határozottan el kell határolódniuk Putyintól és a háborútól.

Kapcsolódó írásaink

Hisztéria

ĀNagy bűnt követett el az orosz szertornász a hétvégén Dohában

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom