Sport

Szép volt, lányok!

Bravúrgyőzelem az Európa-bajnoki selejtezőn

A hazai kétgólos vereség után a magyar női kézilabda-válogatott 30–27-re győzött Spanyolország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, Santanderben, ezzel nagy lépést tett a csoportelsőség felé.

Szép volt, lányok!
Vámos Petra, miként a múlt hét közepén a tatabányai mérkőzésen, ezúttal is eredményesen játszott
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A párharcot a megfiatalított magyar válogatott összesítve 58–57-re nyerte az erősen tartalékos, világbajnoki ezüstérmes spanyol válogatott ellen. Tegyük mindjárt hozzá, teljesen megérdemelten, hiszen a tatabányai első mérkőzésen is 45 percig jobban játszott (24-19), de a hajrában többet hibázott, s így azt 11–4-re elveszítette, a mérkőzést pedig 30–28-ra.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elemzése segítségével Vámosék tanultak saját hibáikból, s a visszavágón Kovács Anett góljával a 39. percben átvették a vezetést, amit sikerült a hajrában is megőrizni. A háromgólos győzelemben döntő érdemei vannak Szikora Melindának, aki fejsérülése ellenére 12 lövést védett, s a fiatalabb játékosok is jól játszottak. „Alaposan elemeztük a hazai vereséget, voltak ezúttal is hibáink, de nem kaptunk gólt indításból, a szünet után javult a védekezésünk, és ez volt a siker egyik kulcsa” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A három győzelemmel és egy vereséggel álló magyarok április 21-én Portugáliában lépnek pályára, 24-én pedig Szlovákiát fogadják. Csapatunk megnyeri csoportját, ha a hátralévő két fordulóban legalább annyi pontot szerez, mint a spanyolok. w

Eb-selejtező, 4. forduló, 5. csoport: Spanyolország-Magyarország 27-30 (15-15). Magyarország: Szikora–Schatzl 1, Szöllősi–Zácsik 5, Hornyák 1, Vámos 4, Klujber 3, Lukács, cserék: Bordás 4, Tóvizi 2, Planéta 1, Márton 1, Kuczora 1, Kovács A. 3, Kácsor 3, Lukács 1.

Kapcsolódó írásaink