Sport

Esélyesebbek a Vörös Ördögök a városi derbin

Noha az elmúlt hetekben többnyire negatív véleményt fogalmaz meg a világsajtó a Manchester Uniteddal kapcsolatban, de nem árt szem előtt tartani: Ralf Rangnickkal eddig mindössze egy mérkőzést, a Wolverhampton ellenit veszítette el a csapat a rendes játékidőben, illetve tizenegyesekkel kiesett a FA-kupából, a Middlesbrough ellen. Így aztán leginkább azt lehet a Vörös Ördögök szemére vetni, hogy túl gyakran játszanak döntetlent, a legutóbbi hat meccsükből négyszer.

A bajnokságban ezért sem tudják megerősíteni a pozíciójukat a BL-szereplést jelentő negyedik helyért vívott harcban. Továbbra is a Manchester United áll a tabellán ezen a helyen, de a vesztett pontokat tekintve az Arsenal hét (!) ponttal megelőzi.

A Man United vasárnap fél hattól a Manchester City vendége lesz. Fontos mérkőzés mindkét gárdának, a presztízsen is túl. A City elveszítheti a Liverpoollal szembeni hárompontos előnyét, a Unitednak pedig már nem igazán van elherdálható pontja.

Viszont azt sem árt tudni, hogy a két csapat párharcaiban, az utóbbi időben, nem igazán volt szerepe annak, hogy az Etihadban vagy az Old Traffordon játszanak, sőt… A két csapat legutóbbi kilenc egymás elleni mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni a pályaválasztó, és az is a United volt.

Az előttünk álló hétvége egyébként a rangadók két napja lesz. A Premier League-ben a manchesteri derbin kívül a szombati Liverpool–West Ham United is élesnek ígérkezik.

Olaszországban az Internazionale lapzártánk után játszott a Salernitanával. Noha az ellenfél február közepe óta immár négy mérkőzésen veretlen volt a találkozó előtt, a papírforma azt ígérte, nem ez lesz a forduló slágere. Vasárnap este 20.45-től a Napoli a Milant fogadja, vagyis a szerzett pontok alapján az első és a második játszik egymással.

Németországban is, a Borussia Dortmund kivételével, amelynek Mainz elleni mérkőzése elmarad, a legjobbak játszanak egymás ellen. A Bayern München a Bayer Leverkusent fogadja, míg az RB Leipzig a Freiburgot látja vendégül. Utóbbi találkozón akár négy magyar válogatott is pályára léphet, Gulácsi Péter, Willi Orbán és a Szoboszlai Dominik az egyiken, A hétközi kupafordulóban döntő gólt szerző Sallai Roland a másikon. Mindkét mérkőzés szombaton, 15.30-kor kezdődik. 

Kapcsolódó írásaink