Sport

Kovács Anna fájdalmas visszavonulása

Bejelentette Kovács Anna ötvenszeres válogatott kézilabdázó, hogy térdsérülése miatt idén nyáron kénytelen visszavonulni.

Kovács Anna fájdalmas visszavonulása
Kovács Anna korai búcsúját megszépítheti a bajnoki érem
Fotó: A DVSC Kézilabda Facebook-olda

A békéscsabai születésű kézilabdázó előbb Újkígyóson, majd szülővárosa klubjában nevelkedett, az élvonalban a Békéscsabai Előre, az Érd, a Dunaújvárosi Kohász és a DVSC színeiben eddig összesen 296 mérkőzésen 1465 gólt szerzett.

Kérdésünkre Kovács elmondta, hogy a bal térdével már korábban is akadtak problémái, de tavaly nyáron már olyan fájdalmai voltak, hogy meg kellett műteni. „A műtét ugyan sikerült, de a térdemben olyan mértékű porckopás alakult ki, hogy a fájdalmak nem szűntek meg. Így is vállaltam a felkészülést és a játékot, lehetőségemhez mérten segítem a DVSC-t, hogy megszerezze a bajnokságban a bronzérmet.

Az egészségem érdekében viszont kénytelen voltam úgy határozni, hogy nyáron befejezem játékos-pályafutásomat. Szerettem volna még évekig magas szinten játszani, nem akartam harmincévesen befejezni. Jelenleg minden egyes nap egy pokol számomra, olyan fájdalmaim vannak, hogy nagyon nehéz ezt tovább csinálni” – mondta Kovács, aki a magyar válogatottban 2011 és 2019 között 50 mérkőzésen 147 alkalommal volt eredményes. Szerepelt a 2016-os és a 2018-as Európa-, valamint a 2017-es és a 2019-es világbajnokságon is.

A jövőjével kapcsolatban a jobbátlövő még nem döntött. „Most arra koncentrálok, hogy a csapatunk eredményes legyen. Mivel a párom debreceni, így maradunk a városban” – árulta el Kovács.

Kapcsolódó írásaink