Sport

A Győr a negyeddöntőre, az FTC a nyolcaddöntőre készülhet

Női kézilabda BL

Ha nehezen is, de a Ferencváros 23–21-re legyőzte a vendég Dortmundot a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában Érden.

Az erősen tartalékos, mindössze tíz mezőnyjátékossal kiálló német együttes a hatodik helyezésnél már nem végezhetett előrébb az A csoportban, ennek ellenére úgy játszott, mintha számára  a BL-győzelem lett volna a tét. Az FTC ugyan jól védekezett, de 56 százalékos hatékonysággal támadott, így csak a hajrában tudta kiharcolni a győzelmet. Így sem jutott egyenesen a negyeddöntőbe, mert meglepetésre a Rosztov Don vendégként 29–18-ra nyert a Brest ellen, így a Fradi nyolc győzelemmel, három döntetlennel, valamint három vereséggel az A csoport harmadik helyén végzett, és a negyeddöntőbe jutásért a szlovén Ljubljana lesz az ellenfele.

A B csoportban első Győr 30–29-re kikapott a címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában, ezzel megszakadt a veretlenségi sorozata, amely 2018 januárja óta tartott. Az utolsó percben az egyenlítésért támadhatott a Győr, ám Veronica Kristiansen lövését Lunde kivédte. Az ETO ellenfele a papírforma szerint a Brest lehet a negyeddöntőben.

Kapcsolódó írásaink

Hullámvölgyben a Fradi

ĀA betegségek és sérülések miatt tartalékos Ferencváros 30–25-re kikapott a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójából szombat estére halasztott mérkőzésen