Sport

A Liverpool egy másik planétáról jött

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a Bayern München szerencsés volt

Nagy szerencséje volt a Bayern Münchennek Salzburgban, szinte a semmiből tudott kiegyenlíteni az osztrák bajnok ellen, a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében.

Ezzel megőrizte 2017. szep­tember 27. óta tartó veretlenségét a BL-ben játszott idegenbeli mérkőzéseit tekintve, a sorozat immár huszonegy mérkőzést számlál. Ugyanakkor ez az első pontvesztése vendégként nem a legerősebb öt bajnokságba tartozó ellenféllel szemben a BL-ben 2016. november 23. óta.

A Salzburg kicsit outsiderszerepben volt a párharc előtt – a Ba­yern kezdő csapatának tíz mezőnyjátékosából hét legalább annyi gólt szerzett már a BL-ben, mint az osztrákok játékosai együttvéve –, futballtörténelmi léptékkel mérve is nagyon fiatal gárdával állt ki, mégis győzelmi esélyt szalasztott el. Majdnem két évtizede, 2003-ban az Ajax kezdett a BL kieséses szakaszában a Salzburgénál (23 év 242 nap) alacsonyabb átlagéletkorú tizeneggyel. Bár Okafor megsérült, a helyére beszálló Junior Adamu kiválóan pótolta, gólt szerzett. A Salzburg Matthias Jaissle vezetőedzővel még egyetlen sorozatban sem veszített, más kérdés, hogy az idegenbeli mérleg azért nem ennyire fényes.

A Liverpool már a hetedik mérkőzését nyerte meg a mostani Bajnokok Ligája-sorozatban. Bár az első félidőben Sadio Manénak akadt egy helyzete, akkor még kevés jel (sem) mutatott arra, hogy a Vörösök nyernek a San Siróban. Ám Jürgen Klopp a második félidőben olyan játékosokat tudott becserélni, mint Firmino, Naby Keita, Jordan Henderson, az új szerzemény, Luís Diaz és végül James Milner.

Milner a 800. klubmérkőzését játszotta húszéves profi pályafutása során, ez azt jelenti, hogy minden egyes szezonban átlagosan 40 meccset játszott, ami őrületes szám. Simone Inza­ghi, az Internazionale edzője szerint csapata többet érdemelt volna, ugyanakkor a Corriere dello Sport aligha osztja ezt a véleményt, hiszen a Liverpoolra utalva azt a főcímet választotta: „Másik planéta”.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Salzburg–Bayern München 1–1, Internazionale–Liverpool 0–2. A visszavágókat március 8-án rendezik.

Európa-liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Sheriff Tiraspol–Braga 2–0, Borussia Dortmund–Glasgow Rangers 2–4, Zenit–Real Betis 2–3, Barcelona–Napoli 1–1. (A többi mérkőzés lapzártánk után ért véget.)

Kapcsolódó írásaink

Fenyvesi Máté halálára

ĀVannak, voltak futballisták, akiknél a statisztikai adatok pusztán „kötelezőn” megemlítendő betűk és számok. Fenyvesi Máté esetében is