Sport

Csak a játékosok értéke nőtt, a klubok eredményessége nem

A leggazdagabb az FTC

Majdnem 13 millió euróval, 146,35 millióra nőtt egy év alatt a labdarúgó NB I.-ben szereplő 12 csapat keretének összértéke. Ezzel együtt 423 ezerről 429 ezer euróra emelkedett a játékosok átlagértéke – derül ki a mértékadó Transfermarkt átigazolási hírportál adataiból.

A címvédő Ferencváros tavaly február 15-hez képest majdnem másfélszeresére – 31,25 millióról 45,3 mil-lióra növelte – keretének összértékét, amely több mint kétszerese a rangsorban második Fehérvárénál (21,1 millió euró), amely pontjai alapján most csak negyedik az élvonalban. Kismértékben, 44,6 százalékról 47,5-re emelkedett a külföldi játékosok aránya, tehát majdnem minden második játékos idegenlégiós az NB I.-ben (341-ből 162).

A legtöbb külföldit, 24-et a Ferencváros alkalmazza, majd a Mezőkövesd következik a sorban, hússzal. A Paksban nincs légiós, és a Debrecenben is csak hat van. Az NB I. tíz legértékesebb játékosából nyolcan a Ferencvárosban, ketten pedig a Fehérvárban futballoznak. Az első két helyen a zöld-fehérek brazil középcsatára, Marqiunhos (3,8 millió euró) és az argentin jobbszélső, Carlos Auzqui (3,5 millió euró) áll, míg az FTC kapusa, Dibusz Dénes (2,7 millió euró) negyedik a rangsorban.

Kapcsolódó írásaink