Sport

Bírálják a Madridot a támadójátéka miatt

Már eldöntötte a továbbjutást a Manchester City a BL-ben

A nemzetközi futballelitben másodpercek alatt megfordulhat sok minden. A Bajnokok Ligája 2022-es nyolcaddöntőinek első játéknapján a Real Madrid az elmúlt évek szinte minden negatív klubrekordját még tovább rontotta a támadójátékát tekintve.

Mégis úgy festett, hogy miután Thibaut Courtois kivédte Lionel Messi gyengén helyezett és nem a szokott erővel meglőtt büntetőjét, beválhat Carlo Ancelotti terve, csapata kibekkelheti a PSG elleni párizsi mérkőzést gól nélkül. Ám a 94. percben a mezőny addig is már legveszélyesebb támadója, Kylian Mbappé – a csereként beálló Neymar fineszes sarkalása után – megszerezte a győztes gólt.

A PSG így egygólos előnnyel várhatja a március 2-i visszavágót, ahol az új szabályok szerint egyébként az esetlegesen idegenben szerzett gól nem számít majd. A spanyol lapok lesújtó véleménnyel voltak a Madrid játékáról, csak Thibaut Courtois teljesítményét dicsérték. Jellemző adat: a Madrid játékosainak egyetlen lövése sem találta el a PSG kapuját, a 90 perc alatt mindössze három lövéssel kísérleteztek. Utóbbira a 2003–2004-es idény óta nem volt példa a királyi klub esetében. Ezzel szemben a PSG huszonegyszer célozta meg Courtois kapuját, a kettő közötti különbség (18) klubtörténeti mélypont a Realnál.

A másik párban a Manchester City már Lisszabonban eldöntötte a továbbjutást, miután 5–0-ra nyert a Sporting ellen. Az, hogy az angol bajnok nyert, nyilván nem meglepetés, a különbség igen: a BL történeté-ben az egyenes kieséses szakaszban először vezetett egy csapat legalább négygólos különbséggel a szünetben. A tegnapi két mérkőzés (Internazionale–Liverpool, Salzburg–Bayern) lapzárta után ért véget.