Sport

Közösségteremtő kárpát-medencei kézilabdatorna

Már a tizenkilencedik Kárpát Meditop Kupát rendezték, ezúttal Miskolcon. A női amatőr kézilabdázók vándorserlegét mostantól egy évig az Egyetemi Körcsarnokban jeleskedő alsózsolcai Borsod Sport Klub őrizheti, a nevük begravírozása után.

Közösségteremtő kárpát-medencei kézilabdatorna
A győztes Borsod Sport Klub csapata a döntő után
Fotó: Facebook/Borsod Sport Klub - A

A tornára a hagyomány szerint a Kárpát-medencéből érkeztek csapatok, s mivel Miskolc autópályán elérhető Pozsonyból, Nagyváradról, Horgosról és immár Kassáról is, a csapatokat szállító autóbuszokkal viszonylag gyorsan odaértek a lányok a kétnapos hétvégi versengésre, amelyen a közösségépítés, a kultúrák találkozása és a versengés egyformán szerepet játszott.

A csapatok közt ott volt Sárospatak, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Naszvad, Székelyudvarhely és a BSK együttese, s jócskán potyogtak a gólok. A döntő után egy bemutató meccs erejéig pályára lépett a DVTK és a Kazincbarcikai KSE felnőtt férfi kézilabdacsapata is.

A verseny fővédnökségét az idén is Orbán Viktor miniszterelnök vállalta. A rendezvényt meglátogatta és köszöntőt mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom