Sport

A paraguayi válogatott biztosan nem indulhat a katari tornán

Világbajnoki selejtezők

Már csak két forduló van hátra a dél-amerikai zóna labdarúgó-selejtezőiből, és még két hely kiadó a biztos továbbjutó négyből.

A két óriás, Brazília és Argentína ott lesz a katari világbajnokságon. A brazilok a hétközi fordulóban 4–0-ra verték a paraguayiakat, az argentinok 1–0-ra a kolumbiaiakat. A paraguayiak kiestek, meglepetés a gyenge szereplésük. Ecuador 1–1-es döntetlent játszott Limában a peruiakkal, ezzel harmadik, már biztosan legalább pótselejtezős.

(A dél-amerikai zóna ötödik helyezettje majd az ázsiai pótselejtezőssel játszik.) A Venezuelát kiütő (4–1) Uruguay áll a negyedik helyen, Peru az ötödik, kapaszkodik még a hatodik helyezett Chile, amely Bolíviában tudott nyerni 3–2-re.

Ázsiában Dél-Korea sorozatban tizedszer is vb-résztvevő, és miután Irán már korábban révbe ért, az A csoportban csak a pótselejtezős helyért folyik harc. A B-ben már eldőlt az első három, de a sorrendjük még nem. Az állás: Szaúd-Arábia 19 pont, Japán 18, Ausztrália 15. Itt is még két forduló van hátra.

Kapcsolódó írásaink