Sport

Magyar–kínai zászlót lengetne Liu Shaolin

Miután minden akadály elhárult, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-váltóval olimpiai bajnok Liu Shaoang kedden este a válogatott után indulhatott a pekingi téli olimpiára. Nem éppen ideális a szombati első szereplés előtt, de legalább ott lehet.

Magyar–kínai zászlót lengetne Liu Shaolin
Jászapáti Petra: „Végre a sebességre figyelünk az edzésen, és ez már sokkal élvezetesebb”
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A koronavírus-fertőzés nem akadályozta az itthoni zárt edzésekben, a kínai jeget pedig már ismeri, hiszen csak a logó változott a jégen az októberi világkupához képest.

Bánhidi Ákos, a szakági válogatott edző-menedzsere az MTI különtudósítójának elmondta, hogy négy éve Pjongcsangban két hét akklimatizációra volt módjuk, most a járvány miatt csak egy hete vannak a helyszínen, és nem is teljes létszámban. De a versenyzők lábai egyre gyorsulnak. Nagyon vigyáznak, hogy sehol ne fertőződjenek meg, és ez nem egyszerű, hiszen a csapatszálláson a lengyelek a közelükben laknak, és ott többen is elkapták a koronavírust. Köztük az éremesélyes Natalia Maliszewska is, aki úgy nyilatkozott, hogy ha egy órával a rajt előtt szólnak csak neki, hogy mégis szerepelhet, akkor is készen áll majd.

Liu Shaolin Sándor olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó nagyon várja már az öccsét, izgul az olimpiai rajt és a rendszeres teszteredmények miatt. A Reutersnek arról is beszélt, hogy az édesanyja két zászlót varrt össze, a magyart és az édesapja ked­véért a kínait, és mivel a szíve mindkét országért dobog, szeretné ezt a zászlót lengetni. „Nemcsak a magyar embereknek akarok nyerni, és nemcsak magamnak, hanem a kínai embereknek is” – mondta.

Kapcsolódó írásaink