Sport

Nadal történelmi győzelmét méltatja a nemzetközi média

Australian Open után

Szuperlatívuszokban ír a nemzetközi média Rafael Nadalról, aki kétszettes hátrányból fordítva a 21. Grand Slam-győzelmét aratta az Australian Openen Melbourne-ben.

A spanyol As szerint: „Rafa Nadal a sporttörténelem egyik legnagyobb hőstettét hajtotta végre a 2022-es Australian Openen. Négy hónappal ezelőtt még mankóval járt, a bal lába gipszben volt, vasárnap pedig – a Grand Slam-győzelmek száma alapján – minden idők legnagyobb férfi teniszezője lett.” A francia L’Équipe véleménye: „Nadal olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna.”

A férfi-világranglistán az élen továbbra is az Ausztráliába oltatlanul érkezett, majd hosszas jogi huzavona után kitoloncolt szerb Novak Djokovics áll, akit azonban 890 pontra megközelített az orosz Danyiil Medvegyev, aki döntőt játszott Melbourne-ben. Az első fordulóban kiesett Fucsovics Márton négy helyet rontva a 39. a ranglistán. A női listán Bondár Anna nyolc helyet javítva a 84., Udvardy Pedig pedig négyet előrelépve a 91., ez mindkettőjük esetében karriercsúcs.

Kapcsolódó írásaink