Sport

Szingapúr, a világbajnokok éjszakai pályája bebiztosítva újabb hét évre

Forma–1-es villanyfényes futamhelyszín

Két éve hiányzik a Forma–1-es versenynaptárból a Szingapúri Nagydíj. A világjárvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt az éjszakai, villanyfényes verseny, amelynek érdekessége, hogy a 2008-as kezdetektől csak világbajnokok tudtak ott győzni.

A legtöbbször – ötször – a német Sebastian Vettel, de nyert itt a brit Lewis Hamilton, a spanyol Fernando Alonso és a német Nico Rosberg is. Idén október 2-án tér vissza a helyszínre a száguldó cirkusz, és a következő hat évben is terveznek ide futamot. Az erről szóló megállapodást tegnap írták alá az érintettek. „Szingapúr speciális helyet foglal el a programban.

Ez a hosszabbítás része a hosszú távú elköteleződésünknek, hogy tovább növeljük a sportág népszerűségét Ázsiában” – mondta Stefano Domenicali, az F1 új elnök-vezérigazgatója, aki megerősítette azt is, hogy a sportág célja 2030-ra elérni a nettó zéró karbonkibocsátást, és a városállamtól komoly kormányzati segítséget kapnak abban, hogy elősegítsék a fenntarthatóbb üzleti modellekre való átállást, és csökkentsék a szingapúri futam szénlábnyomát.

Kapcsolódó írásaink