Sport

Kényelmes apartmanok várják éremesélyes korcsolyázóinkat Pekingben

Elutazott a jövő pénteken kezdődő pekingi olimpiára a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott.

Az elmúlt napokban pozitív koronavírustesztet adott Liu Shaoang és Varnyú Alex, így ők nem tartottak a többiekkel. Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia mellett az eredetileg itthon készülő tartalék Sziliczei-Német Rebeka és Tiborcz Dániel is elrepült Pekingbe.

Liu Shaoang és Varnyú akkor utazhat a többiek után, ha egymást követő öt napon át negatív koronavírustesztet produkál. A magyar olimpiai csapat vezetése megérkezett a kínai fővárosba. Dósa Viktória csapatvezető és Tor Tamás, a csapatiroda munkatársa, miután beköltöztek a pekingi olimpiai faluba, benevezték a magyar versenyzőket a játékokra, átvették a szobakulcsokat és az apartmanokat. Dósa szerint az apartmanok tágasak, a szobák világosak, igényes az elhelyezésük, az ágyak szélesek és kényelmesek. Ami szokatlan, hogy az önkénteseken kívül mindenki fehér kezeslábas védőruhát visel, csak a szemük látszik ki a plasztik arcvédő mögül.

Kapcsolódó írásaink

Balhé és extra kvóták

ĀPekingben is műhóval pótolják az esetleges hószegénységet, ahogy az az elmúlt nyolc téli olimpián történt, mégis kritika tárgyává tették a sportolók