Sport

A Puskás Akadémia legyőzte és egy pontra megközelítette a Ferencvárost

A címvédő és listavezető Ferencváros a találkozó nagyobb részében emberhátrányban játszva 1-0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésen.

A Puskás Akadémia legyőzte és egy pontra megközelítette a Ferencvárost
A felcsúti Libor Kozák (j) és a ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A hazai csapat kezdte veszélyesebben a mérkőzést, sorra alakította ki a helyzeteket a vendégkapu előtt. A Ferencváros körülményesen, lassan futballozott, majd a félidő közepén Muhamed Besic második sárga lapját követően tíz főre fogyatkozott. Az emberelőny inkább a Puskás Akadémiát zavarta meg, de aztán a felcsútiak a szünet előtti utolsó pillanatokban egy sarokrúgást követően megszerezték a vezetést.

Fordulást követően megélénkült a játék, elsősorban az FTC jóvoltából, amely emberhátránya ellenére folyamatosan támadott. A Puskás Akadémia jobbára védekezett, és a megszerzett labdákkal próbált veszélyeztetni. A hajrában elkeseredetten rohamozott a Ferencváros az egyenlítés érdekében, de a hazai gárda a lefújásig megőrizte előnyét.
    
 

OTP Bank Liga, 4. forduló: Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1-0 (1-0) Pancho Aréna, 2161 néző
v.: Bognár T.
gólszerző: Joao Nunes (45+4.)
kiállítva: Besic (24.)
sárga lap: Gera (88.), Szolnoki (90.), Slagveer (92.), illetve Besic (15., 24.), Civic (92.), Blazic (lefújás után)
    
Puskás Akadémia:
Markek - Mezghrani, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki - Favorov (Skribek, 84.), van Nieff - Slagveer, Corbu (Urblík, 76.), Komáromi (Gera, 76.) - Kozák

Ferencváros:
Dibusz - Botka (Wingo, 71.), Dvali, Blazic, Civic - Besic, Loncar - Zubkov (Mak, 71.), Tokmac, Uzuni - Bassey (Vécsei, 28.)

 

Kapcsolódó írásaink