Sport

Szenvedve győzött a Győr

Túl udvarias vendég volt az FTC

Miközben a dán férfi kézilabda-válogatott a gyors és hatékony kézilabdára oktatja az ellenfeleit a budapesti Európa-bajnokságon, a női Bajnokok Ligájában két magyar–dán párharc is volt tegnap.

A Győr az Odense csapatát fogadta, amelyet októberben, idegenben 31–26-ra legyőzött. Ennek ellenére Ambros Martín, az ETO edzője, kemény, szoros meccsre számított, s játékosai, sajnos ezt igazolták is. A győri sztárok ezúttal védekezésben sokat hibáztak, Laura Glau­ser csak ötször védett, Oftedalék pedig 54 százalékos hatékonysággal támadtak. Ezért aztán tényleg nagyon szoros lett a hajrá, amelyet Faluvégi és Pintea góljaival sikerült eggyel megnyerni (27–26). Így a Győr továbbra is százszázalékos a csoportjában, s három éve veretlen a BL-ben.

Koronavírusos megbetegedések miatt a Ferencváros két hétig nem játszott mérkőzést, s ez meglátszott a játékán a Esbjerg otthonában. Az Elek Gábor irányította együttesünk nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott, ötgólos hátrányból kiegyenlített, sőt a második félidő 41. percében a vezetést is átvette (20–21), de ezután védekezésben és támadásban is sokat hibázott. Ezért aztán a 13 gólos Henny Reistad remeklésével a házigazdák 33–27-re nyertek, s továbbra is vezetik az A csoportot, amelyben az FTC a Rosztov mögött a harmadik.

Egyre több a koronavírusos játékos a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A budapesti középdöntős csoportban az izlandi válogatottban Aron Palmarsson, Bjarki Mar Elisson és Gisli Kristjansson sem játszhatott, de ez nem látszott a csapat teljesítményén. Hatalmas meglepetésre Izland 10–17-es első félidő után 29–21-re legyőzte az olimpiai bajnok francia válogatottat. A mérkőzés legjobbja, a 21 éves kapus, Viktor Hallgrímsson volt, aki 44 százalékkal védett. A világbajnok dán együttes a nyolcgólos Mikkel Hansen vezérletével 27–25-re nyert horvátok ellen. w

Az I. középdöntős csoport állása: 1. Dánia 6 pont, 2. Franciaország 4 (82–75), 3. Izland 4 (82–77), 4. Hollandia 2 (86–93), 5. Montenegró 2 (83–90), 6. Horvátország 0.

Kapcsolódó írásaink