Sport

Melbourne-i utórezgés

Idestova egy hete, hogy az oltatlan világelső teniszezőt kiutasították Ausztráliából, Novak Djokovics azonban azóta se tud elbújni a világ szeme elől.

Az orosz RT News azt taglalja, vajon a másik három Grand Slam közül melyik esetében fordulhat elő, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az adott országok egészségügyi szabályozásai nem teszik majd lehetővé a részvételét. Igaz, a következő torna, a Roland Garros májusi 22-i kezdetéig még sok víz lefolyik a Szajnán, de a francia sportminiszter, Roxana Maracineau már világossá tette: csak oltott sportolók versenyezhetnek tavasszal Párizsban.

Az ausztrál Channel 9 arról tudósít, hogy hamisak azon állítások, amelyek szerint a Tennis Australia és annak ügyvezető igazgatója, Craig Tiley megegyezett a szerb játékossal, hogy kifizeti helyette a félmillió dolláros perköltséget. Másutt az a téma, hogy Djokovics négymillió dollárra perli az ausztrál kormányt a veszteségei és az elmaradt pénzdíja miatt.

Eközben a Reuters egészen új felfedezést tett, a szerb teniszsztár és a felesége tavaly nyár óta 80 százalékos részesedéssel bír egy dán biotechnológiai vállalatban, a QuantBioResben, amely koronavírus elleni gyógyszerkutatással foglalkozik, vagyis oltásellenesként anyagi hasznot remél a pandémiából. 

Viszlát, Melbourne, ez most nem sikerült, olvasható le Emma Raducanu arcáról azok után, hogy  a nála kevésbé esélyes és sokkal kevésbé kedvelt montenegrói teniszezőtől kikapott. Nagyon hiányoztak a tenyeres nyerők
Viszlát, Melbourne, ez most nem sikerült, olvasható le Emma Raducanu arcáról azok után, hogy a nála kevésbé esélyes és sokkal kevésbé kedvelt montenegrói teniszezőtől kikapott. Nagyon hiányoztak a tenyeres nyerők
Fotó: AFP/Martin Keep

Vízhólyagos tenyérrel teniszütőt fogni sem könnyű, hát még nyerőket ütni. Így aztán nem csoda, hogy a fiatalos lendülettel és mégis éretten játszó tavalyi US Open-nyertes brit Emma Raducanu három kínszenvedős szettben búcsúzott az Australian Open második fordulójában egy, a harmadik GS-körbe eddig sosem jutott montenegrói játékos, Danka Koviniccsal szemben. Pedig kapott biztatást a lelátóról. Még nála is nagyobb elánnal szurkoltak Melbourne-ben az ausztrál fenegyereknek, Nick Kyrgiosnak, aki annak ellenére játszott zseniálisan, hogy komoly meccshiánnyal kűzdött, szinte a teljes tavalyi szezont kihagyta, és a torna előtti koronavírus-fertőzése miatt edzeni se tudott tisztességesen.

Az ellenfele, a tornán legmagasabban rangsorolt orosz Danyiil Medvegyev rezzenéstelen arccal tűrte a sportszerűség határait is átlépő hangorkánt, és a negyedik szettben behúzta a továbbjutást. A kiesők sorsára jutott a favoritok közül Andy Murray, Grigor Dimitrov, Diego Schwartzman, a női egyes tornáktól is búcsúzó Samantha Stosur, valamint Garbine Muguruza. Vastaps járt Simona Halepnek. Kivárta a nap zárómeccsét a Rod Laver Arénában, és a kései órán mindössze két gémet engedett ki a kezéből.
(MK) 

Kapcsolódó írásaink