Sport

Könnyedén vették a kiemeltek a második akadályt is

Ausztrál nyílt teniszbajnokság

Az a meglepetés Melbourne-ben, hogy az ausztrál nyílt teniszbajnokság első három napján nem volt nagy meglepetés, a kiemeltek sorra győztek.

Könnyedén vették a kiemeltek a második akadályt is
Rafael Nadal
Fotó: AFP

A női világranglista-vezető Ashleigh Barty, úgy látszik, nem akar leégni az ausztrál nyárban, mert a második fordulóban sem töltött még egy órát sem a pályán: 52 perc alatt, 6:1, 6:1-re nyert az olasz Lucia Bronzetti ellen. Az Udvardy Pannát kiejtő, 24. helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka is két sima játszmában legyőzte a svájci Jil Teichmannt. A rekordot jelentő 21. Grand Slam-címért küzdő spanyol Rafael Nadal is magabiztos sikerrel jutott be a harmadik fordulóba: 6:2, 6:3, 6:4-re nyert a svájci Yannick Hanfmann ellen.

A tavaly olimpiai és ATP-világbajnok német Alexander Zverev szűk két óra alatt győzte le a hazai kedvenc John Millmant (89.). Kiesett viszont a nyitókörben Fucsovics Mártont legyőző szerb Dusan Lajovics, aki három szettben vereséget szenvedett a 18 éves spanyol Carlos Alcaraztól. Utolsó magyarként búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól Bondár Anna, aki a grúz Oksana Kalashnikovával kikapott a női páros első fordulójában. Nem sikerült az idénykezdés Babos Tímeának, aki sima vereséget szenvedett a világranglista 342. helyezettjétől, a spanyol
Cavalle-Reimerstől a Manacorban zajló torna első fordulójában.

Kapcsolódó írásaink