Sport

Könnyedén nyert Oszaka és Nadal is

Maratoni csatában kapott ki Fucsovics Márton Melbourne-ben

Nem kezdődött jól a magyarok számára az ausztrál nyílt teniszbajnokság Melbourne-ben, ahol egyesben a három teniszezőnk közül kettő már a nyitónapon kiesett.

Fucsovics Márton ötödször játszhatott az Australian Open főtábláján, és először búcsúzott az első fordulóban, amiért csak saját magát okolhatta. A hétfőtől a világranglistán 35. nyíregyházi játékos nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott a raglistán 43. szerb Dusan Lajovics ellen. Az első szett elvesztése után Fucsovics 6:4-gyel egyenlített, majd a harmadikban hibát hibára halmozott (1:6), hogy aztán rövidítéssel újra kiegyenlítsen.

A döntő szettben újra jött a hullámvölgy (1:6), és így Lajovics nyerte a 3 óra 24 perces maratoni csatát. „Nem hoztam a legjobbamat, megérdemelten nyert Lajovics. Voltak már jobb heteim itt, de próbálok előre nézni, és a közelgő versenyeimre koncentrálni” – nyilatkozta az MTI-nek Fucsovics, aki a két adelaide-i felvezető tornát is beleértve egy győzelemmel zárta egyesbeli szereplését Ausztráliában.

A világranglistán 98. Udvardy Pannának nem sok esélye volt a 24. kiemelt, kétszeres melbourne-i bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka ellen, akitől simán, 6:3, 6:1-re vereséget szenvedett. A másik magyar főtáblás, Bondár Anna (92.) a 10. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával (11.) mérkőzik.

A korábbi bajnokok közül Rafael Nadal és Oszaka Naomi is sikerrel vette az első fordulót. A Melbourne-ben 2009-ben győztes Nadal mindössze hét játékot vesztett az amerikai Marcus Giron ellen. A női címvédő Oszaka 5:0-val kezdett Camila Osorio Serrano (50.) ellen, majd 6:3, 6:3-mal jutott tovább.

Kapcsolódó írásaink