Sport

Elhunyt Szepessy László

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Szepessy László, a Ferencváros és a Rába ETO korábbi magyar bajnok labdarúgója. A futballista halálhírét a dunaújvárosi csapat közölte, melynél játékosként és edzőként is megfordult. 

Elhunyt Szepessy László
Szepessy László (1949-2022)
Fotó: Facebook/Dunaújváros PASE

Idén év elején a Blikk számolt be róla, hogy súlyos betegsége miatt tavaly november óta ismét kórházi kezelésre szorult az egykori kiváló labdarúgó. Még 2021 márciusában diagnosztizáltak nála végbélrákot, meg is műtötték, de később a betegség újra megtámadta.

Végül január 15-én szervezete feladta a harcot a kórral, Szepessy László 72 évesen elhunyt.

Szepessy László majd' két évtizedes játékos-pályafutása során számos csapatban megfordult, legnagyobb sikereit a 80-as években aratta, az 1980/81-es idényben a Ferencváros színeiben szerzett bajnoki címet, az 1982-83-as szezonban a legendás Verebes-féle Rába ETO tagjaként nyert aranyérmet az NBI-ben, a rá következő két évadban pedig ezüstérmes lett a győri együttessel.

Futballistakarrierjét a 80-as évek legvégén fejezte be, majd edzőnek állt, pályaedzőként dolgozott a Fradinál és a Győri ETO-nál, vezetőedzőként irányította a Diósgyőr, a Tatabánya és a Dunaújváros csapatát is, utoljára a Gyirmót kispadjára ült le a 2018/19-es szezonban.

Kapcsolódó írásaink

Az örökös gólkirály

ĀLeginkább a Ferencvárosban ünnepelték, a leghosszabb időt az élvonalban ellenben a Dózsában játszotta. Ott, ahova kényszerből ment