Sport

Idegölő főtáblasorsolás

Djokovics és Fucsovics is szerb játékos ellen kezd

Hetvenöt perces késéssel kezdődött az év első Grand Slam-tornájának a sorsolása. Melbourne-ben arra vártak, hogy az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison a sajtótájékoztatóján esetleg mond valamit a szerb világelső Novak Djokovics státuszáról, esetleges kiutasításáról. (A napi meglepetéseket hozó Djokovics-sagáról az elmúlt héten bőséggel írtak, írtunk.)

De csütörtökön nem volt újabb érdemi fejlemény, így aztán lezajlott a főtábla sorsolása. Eszerint a címvédő a világranglista 78. honfitárs Miomir Kecmanoviccsal kezd a hétfőn kezdődő keménypályás tenisztornán. Már, ha kezd. Alex Hawke bevándorlásügyi miniszternek jogában áll kiutasítani a vízumkérelmében hamis adatokat szolgáltató, a közelmúltban vírusfertőzésen átesett (vagy ez se igaz) játékost. Nem ő lenne az egyetlen idén, aki bár elment Melbourne-ig, visszafordulni kényszerült.

Ami a mieinket illeti, Fucsovics Márton a tavaly kétszer is legyőzött, öt hellyel hátrébb sorolt szerb Dusan Lajovicsot kapta, viszont mindkét magyar női játékos kiemelttel kezd. Udvardy Panna a készeres Australian Open-győztes fehérorosz Viktorija Azarenka, Bondár Anna a tavalyi Roland Garros-döntős orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az első fordulóban.

Slágernek számít a 2021-es US Opent megnyerő 19 éves brit Emma Raducanu nyitómeccse a 2017-es melbourne-i győztes amerikai Sloane Stephens ellen.

Kapcsolódó írásaink