Sport

Jól kezdett a világbajnok

Még mindig kérdéses Novak Djokovics indulása Melbourne-ben

A világbajnok Garbine Muguruza megnyerte első 2022-es mérkőzését a sydney-i tenisztornán. A spanyolok kétszeres Grand Slam-bajnoka a nyolcaddöntőben a második szettben négy játszmalabdát hárítva 6:1, 7:6-ra verte az orosz Jekatyerina Alekszandrovát. Az első fordulóban a US Open-címvédő Emma Raducanut 6:0, 6:1-gyel búcsúztató kazah Jelena Ribakina sérülés miatt nem állt ki a folytatásra.

Jól kezdett a világbajnok
Két éve Garbine Muguruza döntőt játszott Melbourne-ben
Fotó: AFP/David Gray

Rossz napjuk volt a magyar teniszezőknek is Ausztráliában. Az adelaide-i férfitorna nyolcaddöntőjében a világranglistán 38. Fucsovics Márton meglepetésre mindössze négy játszmát nyerve kikapott a selejtezőből főtáblára jutott francia Corentin Moutet-től. Sokkal nagyobb csatában szenvedett vereséget Gálfi Dalma az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában. A balatonfüredi teniszező a holland Indy de Vroome (252.) elleni háromórás mérkőzésen 6:4, 6:7 (9–11), 7:6 (10–6)-ra kapott ki, így nem jutott a főtáblára Melbourne-ben.

Továbbra is kérdéses a címvédő Novak Djokovics indulása a Grand Slam-tornán, mert kiderült, hogy a decemberi pozitív tesztje ellenére nem vonult karanténba, egy gyerekek számára rendezett eseményen is részt vett. Kiutasíthatják Ausztráliából azért is, mert az indulása előtti tizennégy napban Szerbiában és Spanyolországban is tartózkodott, miközben ő nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a melbourne-i útját megelőző két hétben járt-e külföldön. Djokovics szerint az ügynöke hibázott, de nem szándékosan.

Kapcsolódó írásaink