Sport

Három edzőt menesztettek fekete hétfőn

Kezdődik a rájátszás az NFL-ben

Befejeződött a profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakasza, amelynek utolsó játéknapján több meglepő eredmény is született.

Az Amerikai főcsoportban (AFC) a Las Vegas és a Los Angeles mérkőzésén a Chargers az utolsó négy és fél percben két touchdownt szerezve hosszabbításra mentette a meccset, majd a ráadásban egy-egy mezőnygól után a hazaiak az idő lejártának pillanatában rúgott újabb hárompontos góllal nyerték meg a találkozót és vitték magukkal a Pittsburghöt a playoffba. A Nemzeti főcsoportban (NFC) a San Francisco 49ers jutott hetedikként rájátszásba, miután győzött a Los Angeles Rams vendégeként.

Már három áldozata van a ligában „fekete hétfőként” emlegetett napnak: a Minnesota Vikings, a Chicago Bears és a Miami Dolphins is menesztette vezetőedzőjét. A magyar származású Matt Nagy 2018-ban vette át a Chicago Bears irányítását, első idényében 12–4-es mérleggel  vezette a rájátszásba a csapatot, ő pedig elnyerte az év edzője díjat. Azóta a csapat visszaesett, 2019-ben és 2020-ban is 8/8-as mutatóval zárt, míg most 6/11-gyel.

Kapcsolódó írásaink

A covid nem válogat

ĀTucatnyi sportágban élversenyzők sokasága került karanténba a közelmúltban