Sport

Felemás főpróba

Mindenben javulni kell – mondta a Bahrein elleni győztes (36–30) Eb-felkészülési mérkőzés után Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Hogy mennyire fontos lett volna több felkészülési mérkőzést játszania a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatottnak, az a Bahrein elleni, Szigetszentmiklóson rendezett meccsen jól látszott. Csapatunk a tokiói olimpián nyolcadik helyezett közel-keleti válogatott ellen két ellentétes félidőt játszott: az elsőt a gyenge védekezés miatt 19–18-ra elveszítette, a másodikat javuló játékkal 18–11-re megnyerte. „Nagy különbség volt a két félidő között, mert az elsőben nem volt tempója, ritmusa a válogatott játékának.

Látszott, hogy régen játszott a csapat, ezért is örülök, hogy létrejött ez a mérkőzés. Igazándiból nem az eredmény volt a legfontosabb, de örülök, hogy tudtunk fordítani, és teljesen más szellemiségben kézilabdáztunk a második félidőben. Az Európa-bajnokság rajtjáig mindenben javulni kell” – nyilatkozta Gulyás István az MTI-nek. Ezzel egyetértett Lékai Máté irányító is: „A második félidőre javult a védekezésünk, volt néhány játékvezetői ítélet, ami nekünk kedvezett, akkor tudtunk könnyű gólokat lőni, de az egész meccsen nem úgy teljesítettünk, ahogyan az Eb-n majd elvárjuk magunktól” – magyarázta a Veszprém játékosa.

A magyar–szlovák közös rendezésű torna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

Szombaton eldőlt, hogy – a szlovák kormány döntésének értelmében – lehetnek oltási igazolással rendelkező szurkolók Pozsonyban és Kassán is, mégpedig az arénák maximális befogadóképességének 25 százalékáig. A magyar helyszíneken – Budapesten, Debrecenben és Szegeden – a csarnokokba a belépés a védettségi igazolvány vagy a negatív PCR-teszt bemutatásakor kapott karszalaghoz kötött. A mérkőzéseken az orrot és a szájat elfedő maszk használata kötelező.

Győzelemmel kezdte az idényt az FTC

Koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztották a Győri ETO mérkőzését a svéd IK Sävehof ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában. A Ferencváros viszont, ha tartalékosan is, de fogadta a Buducsnoszt Podgorica csapatát Érden. A nyolcgólos Emily Bölk vezérletével az FTC remekül kezdett, a szünetben 18–11-re vezetett. A szintén erősen tartalékos montenegrói együttes ugyan 11–8-ra megnyerte a második félidőt, de ugyanúgy négy góllal kikapott (26–22), mint októberben, hazai pályán. Az A csoportban meglepetésre az Esbjerg 27–25-re legyőzte idegenben a Rosztov-Dont, így az FTC feljött a második helyre.
(MS)

Kapcsolódó írásaink