Sport

Lewandowski, Szalah vagy Messi lesz az év játékosa a FIFA-nál

Közeleg a díjátadó

A FIFA nyilvánosságra hozta a háromfősre szűkített jelöltlistát a 2021-es év legjobb futballistáiról. A díjakat január 17-én adják át Zürichben.

A Bayern Münchenben játszó lengyel Robert Lewandowskit – a FIFA-díj 2020-as győztesét – korábban a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) megválasztotta az év legjobb férfi sportolójának, miután bajnok lett, és német Szuperkupát nyert a klubjával, a naptári évben pedig 43 Bundesliga-gólt szerzett, amivel megdöntötte Gerd Müller 1972-es rekordját. Második helyezett lett a France Football Aranylabda-szavazásán.

Az argentin Lionel Messi – aki a válogatottal megnyerte a Copa Américát – a novemberi gáláján hetedszer nyerte el az Aranylabdát, míg az egyiptomi Mohamed Szalah a Liverpoolban szárnyal: a mostani idényben 26 tétmérkőzésen 23 szerzett gólnál tart, 2021-ben összesen 40 alkalommal volt eredményes. Az ő győzelme óriási meglepetést jelentene. A női játékosok közül az FC Barcelonából Jennifer Hermoso és Alexia Putellas, valamint a Chelsea-ből Sam Kerr került a szűkített listára.

Kapcsolódó írásaink

Csercseszov modern futballt játszó Ferencvárost ígér

ĀA keret jó támadókkal rendelkezik, ezt mindenképpen ki kell használni, de közben meg kell tartani az egyensúlyt a védekezés és a támadás között - fogalmazott bemutatkozó sajtótájékoztatóján az orosz szakember