Sport

Három nápolyinak karanténban kellett volna lennie, nem a stadionban

Olasz labdarúgás

Óriási vita robbant ki az olasz labdarúgásban amiatt, hogy – az illetékes egészségügyi hatóságok döntése alapján – az első 2022-es Serie A-forduló mérkőzéseinek negyven százalékát nem játszották le.

A FIGC, az Olasz Labdarúgó-szövetség véleménye szerint túlzott volt a szigor, nem kellett volna ennyi mérkőzést elnapolni. A Juventus–Napoli-meccs (1–1) kapcsán felvetődött, hogy bár három nápolyi játékosnak az egészségügyi hatóságok szabályai szerint karanténba kellett volna vonulnia, mégis játszottak. Megindult a jogi csűrés-csavarás – éppen úgy, mint az előző idény Juve–Napoli-meccse kapcsán.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség úgy véli, hogy a vasárnapi fordulóba kiírt mérkőzések lebonyolításának nincsen akadálya, ugyanakkor a La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy legalább vagy  egyelőre három mérkőzés megrendezése is veszélyben van. Ezek: Cagliari–Bologna, Torino–Fiorentina és Udinese–Atalanta. Abban mindkét fél egyetért, hogy a csütörtökön még a tilalmi listán lévő Salernitana vasárnap már pályára léphet.