Sport

Meglett a milliárdossá vált Newcastle első igazolása

A hét elején megjelent sajtóértesüléseknek megfelelően az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United szerződtette a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madridtól Kieran Trippiert.

Meglett a milliárdossá vált Newcastle első igazolása
Kieran Trippier a Newcastleben folytatja
Fotó: Twitter/Newcastle United

A 31 éves jobbhátvéd leigazolásának pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de médiaértesülések szerint a Newcastle új, szaúdi tulajdonosának nagyjából 12 millió fontba (kb. 5,1 milliárd forint) került a 35-szörös angol válogatott futballista játékjoga. Trippier két és fél évre írt alá a Newcastle-nél, és ő az új tulajdonosi kör első igazolása.

A spanyol sajtó a hét elején arról írt, hogy a védő felesége és két gyermeke nem költözött át Spanyolországba a játékossal, aki így két és fél év után mindenképpen szeretett volna visszatérni családjához.

Objektum doboz

A korábban a Tottenham Hotspurben játszó futballistának a kiesés elkerüléséért vívott küzdelemben kell segítenie a Newcastle-t, amely 19 forduló után 11 ponttal csak a 19. helyen áll a 20 csapatos Premier League-ben. Az új szaúdi tulajdonos, valamint az általa kinevezett Eddie Howe vezetőedző elsődleges célja, hogy a Newcastle az élvonalban maradjon.

Coutinho kölcsönben az Aston Villában folytatja

Az idény végéig az Aston Villa labdarúgócsapatát erősíti Philippe Coutinho.

Az FC Barcelona brazilja kölcsönszerződéssel került a birminghami klubhoz, amely az idény végén véglegesen is megszerezheti őt.

A 29 éves támadó, aki októberben több mint egy év után kapott ismét meghívást a brazil válogatottba, 2013 és 2018 között már játszott a Premier League-ben, mégpedig a Liverpoolban, ahol az Aston Villa jelenlegi vezetőedzője, Steven Gerrard volt a csapatkapitány a 2015-ös távozásáig.

Objektum doboz

Coutinho 2018-ban szerződött a Barcelonához, de nem tudott maradandót alkotni, korábban már a Bayern Münchennek is kölcsönadta a katalán klub.


 

Kapcsolódó írásaink