Sport

Djokovicsra külön szabály vonatkozik

Külön engedéllyel mégis elindulhat a világelső Novak Djokovics a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A döntés alighanem sok vitát generál majd a következő napokban.

A bizonytalanságot az okozta, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovics azonban – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek. Nemrég olyan találgatások láttak napvilágot, hogy mivel a hússzoros GS-győztes belgrádi játékos nem hajlandó beoltatni magát, inkább visszalép a melbourne-i viadaltól.

Ezt erősítette az is, hogy lemondta a szereplést hazája válogatottjában a sydney-i ATP-kupán. Craig Tiley, az ausztrál nyílt bajnokság tornaigazgatója szerint alapos vizsgálatok előzték meg a külön engedély kiadását. „Két egymástól független szakértői csoport vett részt a döntés előkészítésében, amelyet akut egészségi probléma indokol.

A külön engedély megadásához szabályos és szigorú előírásokat kell teljesíteni, hogy az Australian Open mindenki számára biztonságos legyen” – jelentette ki Tiley, aki novemberben még úgy vélekedett, hogy szeretnék Djokovicsot újra vendégül látni, ám ahhoz meg kell kapnia a vakcinát. A Grand Slam-torna kilencszeres bajnoka közölte, hogy megpróbálja megvédeni címét Melbourne-ben. A hírek szerint már el is indult az ötödik kontinensre.

Kapcsolódó írásaink