Sport

A DAC légiósa kapta idén a Magyar Aranylabda díjat

Schäfer András, a DAC és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda díjat a 2021-es teljesítményéért.

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban, vagy külföldön futballozik. A legjobb NB I.-es játékos címet Myrto Uzuni, a Ferencváros albán légiósa kapta, két klubtársa, Dibusz Dénes és Aissa Laidouni előtt. Dibusz a legjobb magyar kapusok között is második lett az RB Leipzigben szereplő Gulácsi Péter mögött.

A legjobb edzőnek a Chelsea stábjában Bajnokok Ligája-győztes Lőw Zsoltot választották. Mögötte a Hertha BSC-t november végéig irányító Dárdai Pál és a paksi Bognár György zárt. A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között ismét Marco Rossi szövetségi kapitány végzett az élen. Második Szerhij Rebrov lett, a harmadik helyre Joao Janeiro került. Az Nb1.hu szakportál ankétján az év sportvezetőjét is megválasztották az újságírók: ebben a kategóriában a Kisvárda szakmai igazgatója, Révész Attila nyert.

Kapcsolódó írásaink

Kinek jó, ha a Realnál van a labda?

ĀBenzema helyzete is kimaradt, a listavezető nem szerzett gólt. A Real Madrid nem tudott nyerni a szezonban azon a négy mérkőzésen, amelyeken a legtöbbet birtokolta a labdát