Sport

A City karácsonyi ajándékot is adott

A Manchester City és a Leicester kilencgólos mérkőzése bekerült a rekordok könyvébe. A Boxing Day-n, a csomagos napon játszották – Angliában ekkor szokás az ajándékokat, a csomagokat adni karácsony ünnepén –, kilenc gól született.

A City karácsonyi ajándékot is adott
Rijad Mahrez immár harmadszor szerzett bajnoki gólt korábbi csapata, a Leicester City ellen
Fotó: AFP/Anthony Devlin

A Premier League történetében december 26-án még nem játszottak ilyen sok gólt hozó meccset. A kilencven perc alatt nyolcan találtak a kapuba (Raheem Sterling kétszer), ennél több gólszerzője korábban mindössze egy PL-meccsnek volt, egy 2004-es Tottenham–Arsenal derbinek. A találkozó különlegesen alakult, mert Pep Guardiola együttese az első negyedóra végén már 2–0-ra vezetett, aztán újabb tíz perc alatt 4–0-ra alakította az állást, simának tűnt minden. Ám a Leicester a második félidő közepe táján megköszönte a City védőitől kapott ajándékot, és három gólt szerezve visszajött a meccsbe (4–3). A listavezető aztán tudott még egyszer váltani és két további góllal viszonylag fölényesre alakította a győzelmet (6–3). A Manchester City hat ponttal előzi meg az eggyel kevesebbet játszott Liverpoolt.

Az Arsenal beállította Premier League-története rekordját, ami az idegenbeli győzelmeket illeti. Most 5–0-ra verte a Norwichot, 2009-ben 6–1-re ütötte ki az Evertont. Simán győzött a Tottenham is, amely először nyert bajnoki mérkőzést december 5. óta. Igaz, azóta csak a Liverpool elleni döntetlen szerepel a neve mellett, több találkozót is kihagyott a csapatot sújtó koronavírus-fertőzések miatt. Mostanra a Premier League-csapatainak többségét elérte a járvány, vasárnap három mérkőzést elhalasztottak, de amúgy szinte nincs is olyan csapat, amelyből ne hiányozna valaki.

Az olasz menedzser, Antonio Conte érkezése jót tett a Spursnak, amely a vesztett pontokat tekintve már negyedik. Harry Kane lőtte a Crystal Palace (3–0) ellen az első gólt, ezzel beállította a Boxing Day rekordját: Robbie Fowler és ő kilenc-kilenc góllal vezetik a listát.  Patrick Vieira, a Palace menedzsere játékosként mindig nyert ezen a napon, most kikapott.

A West Ham United otthon kikapott a Southamptontól (2–3), az Aston Villa–Chelsea-mérkőzés eredménye 1–3. A Brighton és a Brentford összecsapása lapzárta után ért véget. A Newcastle hétfőn fogadja a Manchester Unitedot.

Kapcsolódó írásaink

Nagy a baj a francia futballban

ĀHiába a foglalkozik a sportminiszter is az üggyel, minden hónapra jut egy súlyos szurkolói rendbontás, ezúttal Párizsban szakadt félbe egy kupamérkőzés