Sport

Hangyaszorgalom és kiegyensúlyozottság

Nyíltvízi úszó-vk

Bár az idén egy győzelme sem volt a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatában, a záróversenyen elért harmadik helyezésével 2550 ponttal megnyerte az összetett vk-t Rasovszky Kristóf.

Hangyaszorgalom és kiegyensúlyozottság
Rasovszky Kristóf
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A címvédő, olimpiai ezüstérmes magyar sportoló legnagyobb riválisa a pontversenyt vezető francia Marc-Antoine Olivier volt, akit azonban az Abu-Dzabiban kijelölt 10 kilométeres táv felénél ütésért kizártak. Azaz Rasovszkynak az ötödik hely is elég lett volna. A számot az olimpiai bajnok német Florian Wellbrock nyerte. Az előző napi váltó ezüsttel és a csütörtöki egyéni úszással a magyar úszó 65 ezer dollár pénzdíjat (több mint 20 millió forint) kasszírozott.

„Maga a verseny nem volt rossz, sikerült végig elöl maradni, ha nincs az az apró eltévedés, meg nem megyek ki az utolsó kör előtt inni, akkor talán ott tudtam volna maradni Florianékkal. Ettől még nagyon boldog vagyok. Az egész idényemben sikerült magas szintet hozni, az összes versenyen az első ötben lenni, ami nagyon jó dolog” – hangsúlyozta Rasovszky. Női összetettben Olasz Anna negyedik lett.

Kapcsolódó írásaink