Sport

Nem várható magyar éremeső Abu-Dzabiban

Úszás. Csak nézheti Hosszú és Milák a vb-t

Ma kezdődik az új olimpiász első úszó-világbajnoksága 25 méteres pályán Abu-Dzabiban, ahol megbetegedések miatt csak 12 magyar indulhat.

A legutóbbi négy rövidpályás világbajnokságon csapatunk az első háromban végzett az éremtáblázaton, ami elsősorban Hosszú Katinkának volt köszönhető, aki 2012-től 27 érmet, 17 aranyat, nyolc ezüstöt és két bronzot nyert. A háromszoros olimpiai bajnok korábban úgy tervezte, rajtol a vb-n, azonban nemrég átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért nem vállalta a szereplést. Hasonló ok miatt nem indulhat az olimpiai bajnok Milák Kristóf sem.

Kettejük távollétében az egyedüli éremesélyes csapattag Szabó Szebasztián, aki a novemberi kazanyi Európa-bajnokságon 100 méter pillangón, 50 méter gyorson és 50 méter pillangón győzött, utóbbi számban világcsúccsal. Visszatér a csapatba az olimpiai 5. helyével karriercsúcsot felállított Telegdy Ádám, rajta kívül még két korábbi junior világbajnok, Holló Balázs és Zombori Gábor szerepel a férfiak között.

A nőknél csapattag a világbajnok Kapás Boglárka, igaz, az ő indulása egy kisebb betegség miatt kérdéses. A jó szereplés reményében rajtol a rutinos Jakabos Zsuzsanna, és a kaposvári országos bajnokságon 1500 méter gyorson egyéni csúcsot úszott Késely Ajna is. Mellettük Békési Eszter, Gyurinovics Fanni, Mihályvári-Farkas Viktória, Pádár Nikolett és Szabó-Feltóthy Eszter igyekszik minél tovább jutni az egyéni számokban, illetve tervben van a 4x200 méteres gyorsváltó indítása is.

A világbajnokság előtt elkezdődött a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának döntője Abu-Dzabiban, ahol a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf összeállítású magyar vegyes váltó ezüstrémes lett az olasz csapat mögött a 4x1500 méteres távon.

Kapcsolódó írásaink