Sport

Rekordszámú koronavírusos a Premier League-ben

No Covid in the camp. Hathatna viccesnek, még akár egy menő slágersornak is a hatvanas évek beatkultúrájából – de a tartalom sokkal cudarabb. A West Ham United sajtóosztálya nagy örömmel közölte, hogy nincs koronavírusos fertőzés, illetve fertőzött a csapat táborában.

Rekordszámú koronavírusos a Premier League-ben
A Manchester United játékosai szombaton még boldogan ölelkeztek a Norwich elleni győztes góljuk után
Fotó: AFP/Daniel Leal

Angliában a helyzet ugyanis nagyon rossz. A múlt héten elhalasztották a Tottenham Hotspur Rennes elleni nemzetközi kupamérkőzését, majd a brightoni bajnokiját, olyan sok fertőzöttet regisztráltak a Spursnál. A Manchester United még gond nélkül lejátszotta szombati találkozóját a Norwich pályáján, ám a vasárnapi edzés előtt robbant a bomba: a játékosok és a stáb tagjai között is találtak fertőzötteket, emiatt aztán egy napra be is zárták a Carrington edzőközpontot. A Manchester United közleménye rögzítette, hogy a Norwich elleni találkozó előtt még mindenkinek a tesztje negatív lett, de vasárnap délelőtt már más volt a helyzet.

A Premier League versenybizottsága, más megoldás nem lévén, a játékosok és minden más szereplő egészségét elsődlegesnek tartva, beleegyezett az eredetileg tegnap estére kiírt mérkőzés elhalasztásába. Ugyanakkor érdemes rögzíteni, hogy nem pusztán a Manchester United, még csak nem is a Manchester United és a Tottenham problémájáról van szó.

Az elmúlt napokban a Leicester, a Brighton és az Aston Villa csapatánál is találtak pozitív eseteket, a Championshipben, a második vonalban pedig a londoniak megbetegedései miatt elmaradt a Sheffield United és a QPR mérkőzése. A Leicester több játékosa nem tudott elutazni a múlt héten Nápolyba, az Európa-liga-mérkőzésre.

A BBC összesítése szerint a legutóbbi hétfőtől hétfőig 42 pozitív esetet regisztráltak a Premier League-ben, ez rekord, több, mint a januári, eddig csúcsnak elkönyvelt negyvenes esetszám. A csapatok állandóan tesztelnek, a többség hetente háromszor, miközben igyekeznek elérni, hogy a játékosok bizonyos fajta burokban legyenek.

Nagyon nehéz időszak jön az angol futballban, amennyiben nem tudják csökkenteni az esetszámokat, hiszen az előttünk álló két-három hét hagyományosan a legsűrűbb programot írja elő a csapatoknak. Az eredeti sorsolás szerint a Tottenhamre csütörtöktől január elsejéig hat mérkőzés vár, rögtön az első a Leicester City ellen.

Graham Potter, a Brighton menedzsere legalább hét játékosáról kénytelen lemondani a mai, a Wolverhampton elleni mérkőzés előtt, közülük hárman koronavírusosak.

Kapcsolódó írásaink

A covid nem válogat

ĀTucatnyi sportágban élversenyzők sokasága került karanténba a közelmúltban

Origi, az igazi

ĀA Liverpool szupercseréje szokásához híven az utolsó percekben lőtt gólt