Sport

A címvédő hollandoknak csalódás a kilencedik hely

Csalódottan távoztak a holland szurkolók a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságról, mert csapatuk még a negyeddöntőbe sem jutott be.

A címvédő hollandok az utolsó csoportmérkőzésükön remek kezdés után (11–5) 37–34-re vereséget szenvedtek a norvég együttestől, így kiestek, és a csak a kilencedik helyen végeztek. A svédek viszont továbbjutottak, mert ők korábban döntetlent játszottak a norvégokkal.

Az I. csoportban az olimpiai címvédő Franciaország az orosz csapat 33–28-as legyőzésével megőrizte százszázalékos mérlegét, és csoportelsőként jutott a nyolc közé. A mai negyeddöntőben a norvégok az oroszokkal, a franciák a svédekkel mérkőznek az elődöntőbe jutásért.

A tartalékos és megfiatalított magyar válogatott négy győzelemmel és két vereséggel a tizedik helyen végzett. Az új szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir irányításával csapatunk ugyan elmaradt a várakozástól, a legjobb nyolc közé kerüléstől, de a közelmúlthoz képest javított helyezésén, mert az előző három világbajnokságon a 11., a 15. és a 14. helyen végzett.

Együttesünk egyik legjobbja, Márton Gréta azt mondta: „Vegyes érzésekkel távozom erről a világbajnokságról. Örülök a négy győzelemnek, viszont fájó a vereség a németektől és a dánoktól. A jövőben szeretnénk mindkét válogatottat legyőzni, ezért fogunk dolgozni.” A csoportunkban első dán válogatott 30-25-re nyert a brazilok ellen, és elsőként jutott a legjobb négy közé.

Kapcsolódó írásaink

Tét nélküli könnyed győzelem Kongó ellen

ĀA magyar női kézilabda-válogatott úgy kezdhette a második középdöntős mérkőzését a spanyolországi világbajnokságon, hogy már a matematikai esélyét is elveszítette a negyeddöntőbe jutásra