Sport

Fel kell állni a padlóról

Ma Kongó ellen javíthat a bizonyítványán a magyar női válogatott a világbajnokságon

Rászámoltak a dánok elleni középdöntős mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatottra, amelynek 30–19-es veresége azt jelenti, hogy távol került céljától, a nyolc közé kerüléstől a spanyolországi világbajnokságon.

Fel kell állni a padlóról
A vert sereg: Háfra Noémi, Kovács Anett, Lukács Viktória és Tóth Eszter
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Nem jelentett kihívást Dániának a magyar válogatott” – a nemzetközi szövetség szakírója szerint, aki még finoman fogalmazott, hiszen a 11 gólos vereség tartalékos csapatunknak kiütés volt. Keményebben fogalmazott Golovin Vlagyimír, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Nagyon váratlan volt, ami történt. Nem is az eredmény, hanem az, amit a pályán mutattunk. Így nem lehet kézilabdázni.

Ez a gladiátorok sportága. Küzdelem, hit és akarat nélkül nagyon nehéz eredményt elérni, és ha ezek közül csak az egyik hiányzik, akkor nem beszélhetünk győzelmekről, csakis vereségekről.” Ebben nagy szerepe volt a dán kapusnak, Althea Reinhardtnak, aki a lövések felét kivédte, és annak is, hogy csapatunk legjobbja, Klujber Katrin sérülés miatt csak néhány percig játszott.

A 17 százalékos hatékonysággal védő Szikora Melinda, a német Bietigheim kapusa azt mondta: „Védekezésben 7–4-es dán vezetés után teljes összeomlás történt, a támadásunk pedig amúgy sem állt össze, szenvedős volt. Szerencsés, talált góljaink voltak”. A középdöntő első fordulójában elszenvedett 11 gólos vereség azt jelenti, hogy a magyaroknak már csak matematikai esélyük van a célként megfogalmazott negyeddöntőbe jutásra.

Ennek ellenére még javíthatnak Háfra Noémiék a bizonyítványon, ma 18 órától Kongó, majd vasárnap a Koreai Köztársaság elleni mérkőzésen. „A célunk nagyjából elúszott, de van még két mérkőzésünk, amelyeken úgy kellene játszanunk, ahogyan idáig, és nem úgy, ahogyan dánok ellen” – hangsúlyozta a kapitány.

A középdöntő állása, III. csoport, 1. forduló (Granollers): 1. Dánia 6 pont (98–60), 2. Németország 6 (85–63), 3. Koreai Köztársaság 4 (92–84), 4. Magyarország 2 (75–84), 5. Csehország 0 (76–95), 6. Kongó 0 (59–99).

Kapcsolódó írásaink