Sport

Kevesebb hibával legyőzhetőek a dánok

Magyar segítséggel csoportelsők a németek a női kézilabda-vb-n

Két győzelemmel és egy vereséggel a csoportjában második magyar női kézilabda-válogatott ma este a dán együttessel mérkőzik a spanyolországi világbajnokság középdöntőjében.

Kevesebb hibával legyőzhetőek a dánok
A junior Európa-bajnok Vámos Petra a második félidőben fontos gólokat lőtt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagyon sajnálhatja a magyar válogatott, hogy az utolsó csoportmérkőzésén nem tudott pontot szerezni a német együttes ellen, és így csak kettőt vitt magával a középdöntőbe. Sajnálhatja, mert Bölkék sem játszottak jól – az FTC német balátlövője hét lövésből csak három gólt szerzett –, ezért az egygólos vereségért csak saját magát okolhatja. Csapatunk negatív csúcsot állított fel 21 eladott labdával, viszont jobb lett a lövéshatékonysága (65 százalék), mint a németeké (53 százalék).

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány így nyilatkozott a vereség okáról: „A technikai hibák és a labdaeladás volt a döntő, tizenkilenc labdát szórtunk el, ez rengeteg. Eddig is tudtuk, hogy minden eladott labda öngól, ez ma is bizonyosodott. Sok dolgot sikerült megvalósítaniuk abból, amit megbeszéltünk, de a hibák miatt ez sem volt elegendő, és csapatomnak még szerencséje sem volt. De nem szabad siránkozni, a vereségből tanulni kell, a hibákat pedig kijavítani.”

A mezőny legjobbjának a 37 százalékos hatékonysággal védő Bíró Blankát választották, aki szerint sokkal több volt ebben a mérkőzésben. „Csalódott vagyok, de minden meccsből próbáljuk kiemelni a pozitívumokat, és ezekből építkezni a továbbiakban” – mondta a csapatkapitány kapus.

Együttesünknek a hatcsapatos középdöntőben ma 20.30-tól Dánia (Duna World), pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfele, a negyeddöntőbe az első két helyezett jut. A három rivális közül a dán együttes a legerősebb, amely a 2019-es világbajnokságon kilencedik lett, így nem jutott ki az olimpiára, de a tavalyi Európa-bajnokságon a negyedik helyen végzett. Legjobbjuk a kapus Sandra Tolf, aki eddig a vb-n 44 százalékkal védett, így nagyon nehéz dolguk lesz Háfra Noémiéknak.

E csoport: Németország–Magyarország 25–24 (14–9).
A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Csehország 2, 4. Szlovákia 0.

A középdöntő III. csoportjának állása: 1. Dánia 4 pont (68–41), 2. Németország 4 (56–45), 3. Koreai Köztársaság 2 (60–58), 4. Magyarország 2 (56–54), 5. Csehország 0 (50–63), 6. Kongó 0 (41–70).

Kapcsolódó írásaink