Sport

Roberto Mancini szerint nagyon nehéz a helyzetük

A legutóbbi két Európa-bajnok közül csak az egyik lehet ott a jövő évi világbajnokságon. Az olaszok előbb Észak-Macedóniával, míg a portugálok Törökországgal játszanak, aztán a két párharc továbbjutója egymással találkozik a vb-részvételért. A döntőt Portugáliában vagy Törökországban vívják.

Roberto Mancini, a Squadra Azzurra szövetségi kapitánya okkal mondta, szerinte nagyon nehéz a helyzetük. Az A ágon Skócia mellé Ukrajna, Wales mellé pedig Ausztria került, utóbbi párharc győztese fogadhatja előbbi továbbjutóját a döntőben. A B ágon az oroszok a magyarok csoportjában második lengyeleket kapták ellenfelül, és a meccs győztese léphet pályára otthon a fináléban a svéd–cseh összecsapás nyertese ellen. Az európai pótselejtezők elődön­tőit március 24-én, míg a részvételről döntő finálét öt nappal később rendezik.

A zürichi sorsoláson elkészítették a két interkontinentális pótselejtező párosítását is. Ez alapján az ázsiai selejtezők ötödik helyezettje a dél-amerikai sorozat ötödik helyezettjével, az észak- és közép-amerikai régió (CONCACAF-zóna) negyedikje pedig az óceá­niai győztessel csap össze a vb-részvételért, semleges helyszínen június 13-án vagy 14-én.

Kapcsolódó írásaink