Sport

Kamuti Jenő rangos elismerést kapott

Kamuti Jenő az európai sportvezetők elismerésére alapított Laurel-díjat kapott az Európai Olimpiai Bizottságtól (EOC).

Kamuti Jenő rangos elismerést kapott
Kamuti Jenő kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó
Fotó: olimpia.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának közlése szerint a Nemzet Sportolója-címmel is kitüntetett magyar sportdiplomata a kitüntetést az EOC 41. szemináriumán, a szlovákiai Somorján vette át pénteken.

Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó, sebészfőorvos, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

Az EOC 2007-ben hozta létre a Laurel-díjat, amelyet a sport népszerűsítésében és fejlesztésében nyújtott kiemelkedő szerepek elismeréseként adnak át, rendszerint az európai szervezet év végi, novemberi közgyűlése vagy szemináriuma alkalmából. Olyan személyek kapják, akik figyelemre méltó érdemeket értek el a sport területén, kiemelkedő munkát végeztek a sport népszerűsítése érdekében, és hozzájárultak az európai olimpiai bizottságok - mint például a Magyar Olimpiai Bizottság - és minden olyan személy vagy szervezet közötti együttműködésekhez, amelyek fontos szerepet játszottak a sport sokrétű fejlesztésében is.

Az elismerést korábban a magyar sportvezetők közül Gallov Rezső, az úszószövetség korábbi főtitkára, az Országos Testnevelési és Sporthivatal korábbi elnöke, a MOB volt alelnöke kapta meg 2017-ben.
 

Kapcsolódó írásaink