Sport

Kettős magyar siker mellett balszerencsés bukás

Rövidpályás gyorskorcsolyázó Világkupa

A magyar válogatottat nem segítette a Fortuna, így csak három érmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni versenyén.

A férfi 500 méteres döntőjében a 26. születésnapját szombaton ünneplő Liu Shaolin Sándor az első, testvére Liu Shaoang a második helyen végzett. A Főnix Aréna hatalmas tapssal köszöntötte a két hazai versenyzőt, akik közül Liu Shaolin a diadalával átvette a vezetést a táv pontversenyében.

A bírói döntéssel fináléba kerülő Liu Shao­lin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású magyar vegyesváltó a hajrában az ezüstéremért küzdött. Liu Shaolin azonban a kanyarban bukott, a palánknak vágódott, így a kvartett csak negyedikként ért célba. Mint kiderült, olimpiai bajnokunk a jégen lévő fém karcperecben esett el. Sérülés miatt nem rajtolhatott az 5000 méteres váltóban, amely Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Tiborcz Dániel, Nógrádi Bence összeállításban is bronzérmes lett, s már biztos olimpiai induló.

Kapcsolódó írásaink