Sport

Nem sajnáljuk!

Korner.

Fellélegezhetnek a magyar válogatott sportlövők, mert úgy néz ki, megszabadultak a finoman fogalmazva is intrikus Sidi Pétertől, aki a Steaua Bucuresti versenyzőjeként szerdán megkapta a román állampolgárságot.

A 43 éves versenyző nagy tehetségként indult, 2010-ben kisöbű sportpuska összetettben világbajnok lett, 2015-ig hét Európa-bajnoki aranyérmet nyert, azonban öt olimpián is lemaradt a dobogóról, a legjobb helyezése ötödik volt 2016-ban Rióban. Az elmúlt években inkább nyilatkozataival, mint sikereivel okozott feltűnést, majd idén márciusban az indiai világkupa-versenyen jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató sporttársa, Péni István szobájába.

Emiatt a Magyar Sportlövőszövetség elnöksége két évre eltiltotta Sidit mindennemű sporttevékenységtől, így nem indulhatott nyáron a tokiói olimpián. Mindez nem zavarta a románokat, akiktől úgy kapott állampolgárságot, hogy a kormányhatározat szerint a komáromi születésű sportlövő állandó lakhelye nem Romániában lesz. Ez az az „átigazolás”, amelyet nem sajnálunk!

Kapcsolódó írásaink

Összetett

ĀKorner. Ausztria egyik legsikeresebb téli sportolója, Felix Gottwald, napjaink sportági tévékommentátora teljes lendülettel beleszállt az osztrák kormányba a covid ellen oltatlanokat érintő szigorú intézkedések miatt.

Biden bakjai

ĀKorner. Amíg a republikánus Donald Trump volt az Egyesült Államok elnöke, az amerikai sportolók előszeretettel használták népszerűségüket és influenszervoltukat arra, hogy úton-útfélen gyalázzák a Presidentet