Sport

Összetett

Korner

Ausztria egyik legsikeresebb téli sportolója, Felix Gottwald (háromszoros olimpiai bajnok északi összetettben), napjaink sportági tévékommentátora teljes lendülettel beleszállt az osztrák kormányba a covid ellen oltatlanokat érintő szigorú intézkedések miatt.

Gottwald szerint a kijárási korlátozások diszkriminatívak, és szégyent hoznak hazájára. A sportminiszter Werner Kogler szerint a járványhelyzet súlyosbodása miatt és mert kétmillió osztrák egyáltalán nem oltakozott, az egészségügyi ellátórendszer csak akkor bírja a terhelést, ha a sportszerűtleneket (akik nem vették föl a vakcinát) átmenetileg kizárják az utcáról, éttermekből, sportlétesítményekből (valójában csak munkába vagy élelmiszerboltba mehetnek).

Kogler kijelentette, hogy bár nagyra értékeli Gottwald munkáját a téli sportok tömegsporttá válásában, de politikusként az ő küldetése a lakosság védelme. Megítélése szerint az osztrákok túlnyomó része megértette, hogy magukat és másokat leginkább az oltásokkal védhetik meg, többek között ez az ára annak, hogy a többség és a tankötelezett gyerekek nyugodtan sportolhassanak.

Szakemberek szerint a jelenlegi korlátozó intézkedések nélkül a téli idegenforgalmi szezont is kockáztatnák az osztrákok, és ennek negatív hatása továbbgyűrűzne az egykor Gottwald által is űzött élsportra.

Kapcsolódó írásaink

Biden bakjai

ĀKorner. Amíg a republikánus Donald Trump volt az Egyesült Államok elnöke, az amerikai sportolók előszeretettel használták népszerűségüket és influenszervoltukat arra, hogy úton-útfélen gyalázzák a Presidentet

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom