Sport

Még hét évig az M4 Sport közvetíti a magyar fociválogatott meccseit

Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő időszakban a magyar válogatott még többször ír történelmet, amelyet az M4 Sport meg tud mutatni a nézőknek - fogalmazott Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója a Kossuth Rádióban a hétfőn este tett történelmi bejelentés kapcsán. 2028-ig ugyanis az M4 Sport lesz a magyar labdarúgó-válogatott és a következő két Eb kizárólagos otthona. E bejelentés jelentőségét Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora és Forró Bence, a Duna Televízió műsorvezetője is aláhúzta.

Még hét évig az M4 Sport közvetíti a magyar fociválogatott meccseit
2028-ig az M4 Sport közvetíti a magyar labdarúgó-válogatott meccseit
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Fontos üzenete van a hétfő esti lengyel-magyar meccsnek, méghozzá az, hogy a magyar válogatott úgy várja a márciusi barátságos, valamint a júniusi nemzetek ligája mérkőzéseket Európa legjobbjai ellen, hogy ezek a srácok képesek lesznek a legnagyobbakkal szemben is jó teljesítményt nyújtani"_ - fogalmazott Székely Dávid a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a válogatott hétfő esti utolsó vb-selejtezőn elért győzelme kapcsán. A mérkőzés felvezetőjében hangzott el Papp Dánieltől, az MTVA vezérigazgatójától az a fontos bejelentés, amelyről már napok óta találgattak a szurkolók, sportszeretők.

Az MTVA és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ugyanis történelmi megállapodást kötött, amelynek értelmében 2028-ig az M4 Sport lesz a magyar labdarúgó-válogatott, valamint a következő két Európa-bajnokság kizárólagos hazai közvetítője. Az UEFA EURO 2024 és 2028 valamennyi mérkőzése mellett, az UEFA Nemzetek Ligája döntőjét is közvetíti a közszolgálati sportcsatorna.

„Az M4 Sport a magyar sport otthona, ahogy a szlogenünk is szól, élőben közvetítjük a magyar sporttörténelmet. A magyar labdarúgó-válogatott pedig az elmúlt időszakban nagyon sokszor írt történelmet és bízunk abban, hogy még többször ír történelmet a következő időszakban, ezeket pedig meg tudjuk mutatni a magyar szurkolóknak" - mondta az M4 Sport csatornaigazgatója. E megállapodás azt is jelenti, hogy a nézők továbbra is a Székely Dávid által a magyar válogatott magyar hangjának nevezett Hajdú B. István közvetítéseit élvezhetik, ahogy azt hétfőn este is tehették.

A kommentátor Lengyelországból jelentkezett be a Petőfi Rádió reggeli műsorába és kommentálta a bejelentést. „Ez a megállapodás azt jelenti, aminek természetesnek kell lennie, hogy a nemzeti válogatott mérkőzései a közmédia sportadóján, az M4 Sporton lesznek láthatók a jövőben is.

Ha valaki a következő hét évben magyar válogatott mérkőzést szeretne látni, márpedig sokan szeretnének a nézettségi adatok szerint, akkor a közmédiára vagy annak weboldalára kell kapcsolnia" - fogalmazott Hajdú B. István a Petőfivel a reggel! keddi adásában. Hajdú B. István értékelte is az elmúlt években nyújtott teljesítményét a nemzeti tizenegynek. Ennek részleteiért alább meghallgatható a teljes beszélgetés:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink